LED_модул

Led модулите са добър избор и за търговски и за жилищни площи. Въпреки че LED лампите са по-скъпи, в дългосрочен план, те живеят толкова дълго, че ви спестяват много повече средства, отколкото сте дали за тях. Тези осветителни тела са перфектни за използване със слънчеви батерии и с преносими генератори, особено в по-отдалечени райони.

Когато стане въпрос за интериорно LED осветление, трябва да се направят няколко важни избора, опиращи до човека, който ще живее там, както и до обзавеждането. Разнообразието, което засипва пазара на интериорно LED осветление в ASG Light, може допълнително да затрудни избора на точните осветителни тела. Заради това направихме и този кратък наръчник, който да ви помогне и да ви спести време от лутане и проба грешка за интериорното LED осветление.

Кое е различното на LED модулите?

Съкращението идва от думите Light Emitting Diodes, което практически означава, че диодите засветват, когато мине светлина през тях. Всяко интериорно LED осветително тяло съдържа LED лампа, която съдържа малки LEDs, които светят при подаване на енергия.

Сравнявайки ги с крушките с нажежаема жичка, както и я флуоресцентната крушка, LED технологията е много по-издържлива времево. Процентите доказват, че една такава нажежаема крушка умира от 20% до 80% по-бързо, тоест LED крушката ще изкара до 25 пъти повече време в работен режим. Както сами забелязвате, каквато и да е цената им, те са страхотна дългосрочна инвестиция.

Отначало този тип лампи бяха наистина с много високи цени, както и с ниска светлинна мощност. Днес, ситуацията е различна, цените са по-ниски, а светлинната мощност по-висока. Днес технологиите позволяват да се изработват всякакви стилове, които успешно да заменят всички останали видове осветителни тела.

За какво да внимаваме като избираме интериорно LED осветление?

Има няколко тънки моменти при подбора на LED модули. Предвид това че ще са дома офиса или магазина, силата на светлината е много важна. Осветителните тела трябва да се изберат по мощността и лумените им. Мощността определя колко енергия ще харчи осветителното тяло за да произвежда светлина – лампите с по-силна мощност ще светят по-силно. (28W ще свети по-силно от 12W). Лумените са сравнително нова измервателна единица при осветителните тела и измерват яркостта на светлината. Цветът на светлината също трябва да се има предвид, той се измерва в Келвини. Цветът на светлината, не е колко е гореща крушката, а какъв цвят светлина излъчва – оттенъкът. Келвините са от 1,000 до 10,000, като колкото е по-високо числото, толкова по-близък е оттенъкът до слънчевата светлина. Интериорното LED осветление обикновено е между 2,500 K и 6,500 K, за справка може да проверите Led модулите ASGLight. Когато изпирате за вашия дом или офис, хвърлете и един поглед на Келвините изписани на опаковката или попитайте някой от магазина, който е готов да ви консултира.

Да изберем ли димируема лампа?

Димируемите LED осветителни тела са тези, чиято сила може да се контролира от ключа. Те са една идея по-скъпи, но са перфектни за помещения, които се използват за няколко дейности и светлината е хубаво да е различна през различните периоди. Примерно, ако използвате дневната за работа и след това вечер си пускате филм в нея е хубаво да имате възможността да намалите осветлението и да си оставите очите да отпочинат. Този тип LED осветление е изключително функционално и предоставя възможност за много добри комбинации между основно интериорно и локално интериорно осветление.  Хубаво е обаче, да не се слагат ключове за димируеми лампи, ако самите лампи не са такива, защото ще се стигне до непоправими щети на осветителното тяло.

Колко е важен ъгъла на лъча на LED осветителното тяло?

Ъгъла на лъча определя разпространението на светлината. По-тесният лъч ще фокусира светлината на едно място, представете си прожектор на сцена. От друга страна по-широкият лъч ще разпръсне светлината прекалено на широко. Като цяло всичко зависи от помещението, което ще осветявате. Ако интериорното LED осветление трябва да обзаведе по-голямо помещение, тогава ъгъла на лъча трябва да е по-широк, за да има осветеност във всичките му краища. Важно е да се отбележи и че по-фокусирането осветление е по-наситено и обратното.

Има много неща, които трябва да се предвидят преди да се стигне до самото обзавеждане с интериорно LED осветление. За да може да не се допускат грешки и не само осветлението, ами и дизайна да бъдат добре видими и атрактивни, всичко това трябва да се премисли първоначално и чак след това да се пристъпи към подбиране на стила на лампите.