4 ползи на глицериновия сапун

4 ползи на глицеринов сапун

Съставките в сапуните могат да варират в много голяма степен. Например, докато някои сапуни се правят за да направят кожата Ви суха, други сапуни я овлажняват. Глицериновите сапуни се смятат за едни от най-овлажняващите сапуни. Уникалните качества на този тип сапун му позволява да е едновременно овлажняващ и ефективен за всички типове кожа. Ползването на глицеринов сапун нежно овлажнява кожата Ви и я прави по-здрава с времето.

Ето и ползите, които събрахме за глицериновия сапун:

Напълно натурален

Една от ползите на глицериновия сапун е, че е напълно натурален, и не се добавят никакви синтетични съставки в процеса на производство. Въпреки това, различните производители се различават и някои от тях добавят малки количества синтетични материали към своите сапуни. Четете етикетите внимателно и заложете на натуралното.

Чувствителна кожа

Тъй като глицериновите сапуни могат да са напълно натурални, те са изключително ползотворни за хора с чувствителна кожа. Синтетичните съставки могат да предизвикат възпаления и да раздразнят съществуващи кожни проблеми. Глицериновият сапун от друга страна, може да се използва дори върху най-чувствителната кожа. Може да се използва от хора с екзема или псориазис например, без това да предизвиква раздразнение или усложнения. Глицериновите сапуни не дразнят кожата и не предизвикват негативни реакции, както нормалните сапуни.

Хидратация

Смята се, че глицерина е влагозадържащ. Това означава, че може да привлича влагата. Поради това си качество глицериновите сапуни привличат и задържат влагата в кожата. Това дава на кожата постоянна хидратация. За разлика от някои сапуни, които изсушават кожата и предизвикват стягащо усещане и дори напукване, глицериновият сапун поддържа кожата хидратирана няколко часа след употреба. Използването на такъв сапун в ежедневието ще направи кожата Ви по-мека и еластична.

Здрава кожа

След като глицеринов сапун поддържа кожата добре хидратирана, това създава основата за здрава кожа. Добре хидратираната и здрава кожа предотвратява появата на бръчки, стрии и напукване на кожата. Въпреки че глицериновите сапуни са страхотни за измиването на тялото, те предлагат допълнително ползи, ако измивате лицето си с тях. Използването на груб сапун, който изсушава кожата на лицето, често кара кожата да компенсира сухотата, създавайки допълнително омазняване. То запушва порите на кожата и създава кожни проблеми. Глицериновите сапуни спомагат за намаляване или напълно излекуване на акне, ако миете лицето си с тях.

Както виждате, глицериновите сапуни съдържат много ползи за кожата. Те я правят по-хидратирана и здрава без да се налага да използвате допълнителни козметични продукти за да я поддържате здрава. Просто заменете сапуна вкъщи с глицеринов, и продължете с ежедневните си дейности нормално. След време ще забележите как кожата на лицето и ръцете Ви става по-нежна и еластична, без да се налага да полагате повече грижа от обикновено.

В Iogas ще намерите богатство от глицеринови сапуни с различни форми и аромати. Компанията е доказан производител на свещи от всякакъв тип. Може да изберете от удобството на своя дом и да получите своя глицеринов сапун с бърза доставка до своята врата. Вече не се налага да излизате и да търсите козметични продукти. Просто влезте в сайта и харесайте желания аромат.

Как да приемаме Спирулина – полезно и вкусно.

вкусна и полезна спирулина

Спирулина е една от онези суперхрани, които станаха тотален хит последните няколко години. Тя расте и в соленоводни и в сладководни води, предимно в Африка, Китай, Индия, Япония и Тайланд. Спирулина, която виждаме в магазините за хранителни добавки, идва от специално пригодени ферми за отглеждането и. Истината е, че тя се гледа изключително лесно и не е нужно голямо количество вода за качествени водорасли. Въпреки, че повечето хора я слагат в групата на водораслите, тя е цианобактерия, която има свойството да фотосинтезира.

Откъде се появи Спирулина?

От най-древни времена се е гледала покрай езерата. Първите свидетелства, които намираме са за отглеждането и в езерото Чад в Африка, както и в езерото Текскоко в Мекскико. Методът им на обработка е бил доста опростен, какъвто е и днес – сушели са я и са я консумирали. Фернандо Кортез и неговите Испански Конкистадори докладвали, че местното население я приготвя и я консумира – годината е била 1519г. Първи обаче забелязал полезните свойства Пиер Дангеард, френски ботанист. Наблюдавайки фламингота, забелязал, че те могат да оцеляват консумирайки само това синьо-зелено водорасло. Едното довело до второто, после до третото и така през 1969г заработила първата фабрика за производство на Спирулина от французите.

Здравните ползи от Спирулина.

Здравните ползи от редовния прием на Спирулина са цял списък. Благодарение на антиоксидантния и ефект, тя служи за намаляване на възпаленията в тялото и детоксикация. Много хора започват прием на Спирулина, за да могат да подпомогнат работата на този орган и да го прочистят от вредните вещества. Освен това Спирулина се използва и за пречистване след натравяне с олово или живак.

Богатото съдържание на витамини и минерали спомага за повишаването на здравния тонус. Благодарение на нея, могат да се създадат по-добре регулирани липидни профили и да се намали кръвното, както и да се избегне хипертония. Спомага и за разширяване на кръвоносните съдове водещи към сърцето, като намалява рисковете от удар.

Справя се добре със симптомите на алергия, както е и превантивна мярка срещу вирусни инфекции. Спирулина съдържа витамините А, Е, В1, В2, В6, както и Омега-3 и Омега-6 наситени мастни киселини.

Как да приемаме Спирулина?

Спирулина можете да намерите под формата на хапчета, прах или паста. Прясната Спирулина винаги е на паста, не е възможно да бъде прясна и да е на прах. Прахът се създава след като тя се изсуши и се натроши. Винаги купувайте хранителната добавка от място, където ви гарантират нейното качество и доказват произхода ѝ. Няма висок процент странични ефекти при приема и, но ако произходът и не е гарантиран, има рискове. Когато за първи път приемате Спирулина може да трябва да започнете с много ниски дози, за да може тялото ви да се нагоди. Дайте му време да го направи. Спирулина под формата на прах и паста има специфичен вкус, който не се харесва на всички и подбрахме няколко метода, как да я направите по-вкусна.

Никога не я приемайте просто разредена с вода, защото може да ви се догади. Разтворете я с кокосово мляко, сол, чия и мед, може лекият вкус на риба да остане, но ще е замаскиран.

Друг вариант е да смесите бадемово мляко, чия, спирулина, канела, ванилия и сол и да ги оставите да се охладят в хладилника. Ако нямате време и не ви се чака, също е вариант да добавите лед. Не очаквайте да е много вкусно, но със сигурност не е ужасно.

Ако обичате вкусът на риба и не искате да го скривате под нещо сладко, можете да го подсилите. Смесете свежа спирулина, като тази на spirulina.bg или паста от спирулина с топено сирене и я размажете на препечена филийка. Сложете няколко резенчета краставица и парченце сьомга и така ще имате типичен морски сандвич. Можете да пръснете и няколко капки лимон, но не прекалявайте. Все пак долу има филийка, а комбинацията на хляб и лимон, макар и със Спирулина, не е върховна.

Ако имате под ръка рукола, използвайте я. Сложете си рукола в една чиния и я напръскайте обилно с лимон и малко спирулина. Горчивината ще потуши малко рибения вкус. Можете да добавите и зехтин и оцет.

Последното ни предложение е за ориз със Спирулина.

Сварете ориза и го овкусете със Спирулина, сол и червен пипер. Нищо сложно, а и вкусовете си пасват идеално.

 

 

Спирулина е изключително полезна хранителна добавка, независимо как я консумираме, тя има благоприятен ефект върху нашите тела. За всички, които са я пробвали, но не им е харесал вкуса и, пробвайте я отново с тези рецепти. Нека полезното действие на Спирулина да не остава на заден план, заради неправилната комбинация на вкусове.