мъж свири на китара

мъж свири на пиано

Мисълта да свирите на музикален инструмент винаги е вълнуваща. Но кариерата ви, семейните отговорности и социалните задължения, често пречат да преследвате вашите интереси. Само когато сте свободни от задълженията си, вие усещате неосъществените желания в живота си.

Така че, ако не сте имали достатъчно късмет, да получите музикални уроци в младостта си, все още можете да помислите за професионалистите. Дали това е по-трудно, когато сте по-възрастни? Честният отговор е „да“. За един зрял ум разбирането на нещо съвсем ново може да бъде малко по-трудно, но по никакъв начин невъзможно.

Овладяването на даден инструмент отнема повече време , когато сте на възраст, отколкото в младостта ви.

Изпълненията на всеки музикален инструмент включват координация между ръцете и очите, стабилни пръсти и лакти, контролиран дъх и фокусиран ум. Дори на възраст, вие все още можете да правите всичко това, само че по-бавно. Затова не трябва да се сравнявате с никой по-млад на ниво обучение.

Това означава, че нивото на трудност при изучаването на нов инструмент, е пряко пропорционално на това, колко добре искате да свирите на този инструмент. Дали искате да свирите обикновени песни в семейни или социални събирания или искате да опитате да направите нещо по-сериозно, като да композирате свои собствени песни? Първото се нуждае единствено от базово обучение и е лесно за постигане, докато второто може да отнеме доста време и пари. Най-малкото, може да трябва да завършите музикално образование, за да композирате ваши мелодии. По тези причини, е добре да обмислите внимателно решението си, когато избирате инструмента си.

Казано накратко, най-лесният инструмент, който може да научите, е този с който свирите от сърце. Да, ако наистина се интересувате от това да свирите на нещо, в крайна сметка ще развиете талант да свирите на най-подходящия за вас инструмент. От друга страна, рядко можете да станете добри като свирите на инструмент, към който нямате интерес.

Следователно, ако наистина изпитвате страст към някой инструмент, се опитайте да свирите на него. Едно последно нещо, което следва да се вземе под внимание, е жанра, който ви интересува. Различни музикални форми като джаз, рок, класически и т.н. се свирят с различни музикални инструменти, които са незаменими в конкретната музикална форма. И накрая, не всички музикални инструменти са подходящи за всеки. Формата на устата ви играе жизненоважна роля, ако желаете да свирите устни инструменти, например като хармоника. Следователно първо проверете дали инструментът, на който искате на свирите, отговаря на вашите физически способности.

Източник: musicshopbg.com