червена-коса

Ако се харесвате с червена коса и редовно я боядисвате е в този цвят, най-вероятно сте забелязали, че наситените нюанси много бързо изчезват и само след десетина измивания цветът от огнено – червен е станал рижав.

Това се случва не защото боята за коса, която използвате е некачествена, а защото не поддържате цвета на косата си правилно.

Как правилно да поддържате червения цвят на косата?

1. Мийте косата си веднъж или два пъти седмично

Доказано е, че всекидневното миене на косата не само омазнява скалпа, но и отмива боята много по-бързо.

2. Използвайте дървена четка

Дървените четки са чудесен инструмент и вършат страхотна работа за запазване на огнения цвят по-дълго.

3. Изплаквайте косата с розмарин

Отварата от розмарин ще придаде блясък на косата и ще я подхрани. Можете да си приготвите подхранващата отвара у дома. Просто трябва да сварите малко розмарин във вода и да прецедите. Можете да съхранявате течността в хладилник и да я използвате за изплакване на косата.

4. Използвайте подходящия шампоан и балсам

Не се заблуждавайте, че всички шампоани са подходящи за боядисаната ви коса. В голяма част от козметичните продукти се съдържат вещества, които увреждат и косъма и боята на косата. Затова, преди да закупите шампоан се поинтересувайте дали е предназначен за боядисана коса.

За да не се притеснявате за избора си, ние ви препоръчваме да разгледате продуктите на https://nookbulgaria.com за боядисана коса.

5. Нанaсяйте редовно подхранващ балсам

Голяма част от хората смятат, че маската за коса е напълно достатъчна да се погрижи за подхранването на косата. За съжаление това не е съвсем така. Разбира се, има много качествени маски за боядисана на коса, но е добре да редувате маската с балсама, за да има наистина ефект.

6. Използвайте кокосово масло

Кокосовото масло е уникален продукти с много свойства и може да се прилага по различни начини. Когато става дума за поддържане на червена коса обаче, най-голям ефект ще има, ако преди измиване нанесете маслото на главата и го оставите да постои 20 – ина минути, след което го отмиете.
Гарантираме ви, че косата ви ще стане мека, а огнения ѝ цвят ще грее още по – ярко.

7. Масажирайте скалпа с етерично масло от розмарин

Както споменахме малко по-горе, розмаринът е много ефективна билка са поддържане на червената коса. Освен това има антибактериални свойства и когато се прилага върху скалпа увеличава притока на кръв космените фоликули и стимулира растежа на косата.