мебели за баня

Банята е онази стая от жилището ви в която трябва задължително да се чувствате уютно. Това, естествено, не важи за всички стаи. Примерно, спокойно можете да имате добре обзаведена кухня и да знаете че това просто не е вашата стая. Точно както всичкото останало обзавеждане и мебелите за баня са естетически издържани в определени стилове. Освен приложението им като функционалност, всяка една мебел, трябва да бъде и красива, както и добре съчетана с останалите заобикалящи я. Стилът има значение!
Благодарение на професионализма на компаниите, които произвеждат качествени мебели за баня, като Forma Vita, можете да подберете вашите мебели за баня от огромно разнообразие цветове, материали и стилове. Преди да пристъпите към точните мебели, обаче, е хубаво да прецените колко ви е голямо помещението и колко големи мебели ще можете да сложите вътре. Сами се досещате, че в една малка, като пространство баня, няма да е много акуратно да сложите 2 редици шкафове – горни и долни. Ако направите нещо подобно, рискувате да няма достатъчно място да се завъртите вътре. Независимо какъв материал си изберете, дали ще е керамика, мрамор или пък някой друг солиден материал. Трябва да съобразите също така и дали мебелите ви за баня да са един модул, по-компактен вариант, или да се състоят от няколко модули.

Мебели за баня в испански стил.

С какво свързвате Испания? Естествено, че със слънце, топло време и ярки цветове. Испанският стил за мебели за баня не е по-различен. Главните нюанси са топли, ярки цветове, обикновено съчетани с бяло. Представете си една жълта баня с лилави нюанси, какво по испанско от това? Мебелите сами по себе си са нестандартни, намекващи за бохемски начин на живот и ненарушима свобода.

Традиционни мебели за баня

Ако не сте фен на чак толкова разкрепостеният дизайн, който предлага испанския стил, то тогава можете да заложите на традицията. Изтънчени детайли, гладки повърхности и метални елементи, които са деликатни и ненатрапващи се. Перфектната обстановка, която да покаже изтънченост и афинитет към детайлите.

Азиатски стил.

В повечето части на Азия, хората са принудени да живеят на много малко пространство, защото популацията на населението е много голяма. Така, те ни учат на компактност и минималистичност. Азиатският стил при мебелите за баня се характеризира с елементи, които са с непрекъснати линии и чудати извивки. Тук-таме можете да забележите по някой лъскав елемент, който да придаде симпатичност и чудатост на банята.

Мебели за баня еклектика.

Тук можете да постигнете истински чудеса в съчетаването на материали и цветове. Единственото условие е, да създадете хармония. Много често цветовете контрастират и са нарушени само и единствено от много малки метални орнаменти, които проблясват при допир на светлина.

Мебели за баня в рустик стил.

Ако искате да сте близо до природата, това е вашият стил. Създаването на спокойната обстановка е благодарение на използването на естествени материали. Независимо дали заложите на мебели или цялостно обзавеждане в рустик стил, няма да избягате от дървеният материал и камъните. Можете спокойно да облицовате подовете, тавана и стените с дървени плоскости. Ако заложите на камъните, то тогава се подгответе за един по-студен стил – камъкът остава впечатлението за по-студен елемент спрямо дървото.

Какви материали да изберем?

Преди да поискате съвет от продавач-консултантите в магазина, обяснете за каква баня става въпрос. От кого ще се използва, тоест има ли деца, хора с ограничени възможности за движение и изобщо каква ще й е бъдещата функционалност. Макар и да звучи като глупаво условие, много хора не съобразяват размера на детето им с размера на санитарния порцелан и после вземат допълнения към него, специално за да е пригодна банята за детска. Ако изберете мебели от естествено дърво, те задължително трябва да са фурнировани или ламинирани. Освен това тези мебели, трябва да са и лакирани, независимо дали сте избрали дъб, клен или череша. Друг вариант е да се облицоват мебелите с дървен фурнир, който да придаде изтънченост и завършек. Ламинираните мебели за баня пък са предпочитани, когато средствата за обзавеждане са ограничени.