мъж се обува

жена с обувки

Тази статия ще разгърне пред вас всички онези модели обувки, които от години са предпочитани от нежната половинка в света.

  1. Най-класическите – обувка на среден тип ток
    Най-купуваните елегантни обувки от дамите. Те имат вид, който е познат на всяка от нас, в предната част са заоблени, а токът е средно тънък и средно висок. Те могат да се носят на строго елегантни костюми, рокли, поли и дори панталони. Независимо дали отивате на работа в офиса, излизате на коктейл с приятелки или на романтична вечеря с любимия – този избор е универсален. Те подхождат на момичета от всякакъв тип – ниски, високи, слаби и дори по-пълнички.
  2. Платформа, съчетана с много високо токчe
    Колкото и красив да е техния модел, далеч не може да се каже, че са удобни. С такъв тип обувка се ходи по вечерни партита, излизания и специални събития. Стоят много ефектно с вечерна рокля или друг изискан тоалет и най-добре стоят на краката на момичета, които са по-ниски.
  3. Пантофки / балеринки
    Те са широкоразпространени в нормалното ежедневие на жените. Подметката им е ниска и понякога толкова тънка, че следва извивките на крака ви. Определено може да се каже, че те са носени от по-високите момичета, тъй като носят със себе си визуална илюзия, която скъсява тялото на дамата.
  4. Кец
    Кецът е младежката обувка. Попитайте жените и те ще ви кажат, че обувайки кецове, психичната им настройка за годините се променя в полза на младостта. Изключително удобни за ежедневието, а също и за работа. Могат да се съчетават със спортно облекло, да се сложат на дънки или дори на спортно-елегантен аутфит.
  5. Маратонки
    Противно на всичко, което сте чули ич ели до сега ще ви кажем, че маратонки не се носят само по време на спорт. Те са най-удобната обувка, която може да бъде и щадяща за крака ви, която автоматично я превръща в подходяща за ежедневно ползване. И всъщност хората са я направили част от деня си, независимо дали спортуват, освен, ако мястото и събитието, което ще посетят изисква дрескод.

Всяка от изброените обувки има своя чар и предимства. В едни ситуации едните са по-подходящи, а в други – другите. Най-доброто, което можем да направим е да се запасим с по един чифт от всички.

Вижте повече модни  идеи тук: https://mes.bg/damski-obuvki