календар детски

Все по-често бабите и дядовците не живеят близо до внуците си. Случва се така, че семействата се събират по празници и то за няколко часа. Родителите не могат да се нарадват достатъчно дълго време нито на децата си, нито на внуците си. Всяко събиране е малък празник, за който внучетата са накипрени с най-хубавите дрешки, а баба и дядо цял ден са подготвяли вкусотийки за хапване. Много често се разменят и подаръци, дори и да няма повод. Така близките хора си показват колко са важни един за друг макар и на далечно разстояние.

Какви са тези подаръци и как да изберем най-подходящ така че да зарадваме близките ни?

С навлизането на технологиите все по-рядко се сещаме да разпечатаме някоя друга снимка и да я оставим на по-възрастните ни роднини, които не са толкова напред с технологиите. Те от своя страна не могат да се нагледат на децата си и така някак си по пътя на логиката, един от най-популярните подаръци става детският календар с отпечатана снимка. Това са календарите, където носите снимка на детето във фотото и те ви я разпечатват. Едно такова място за шарени детски календари е фотостудио „Фото Бейби“ в гр. Пловдив. Взимате 5, 10 бройки и ги подарявате на всички баби, дядовци и близки роднини. По този начин вие сте съобразили подарък и те са щастливи да гледат внуците постоянно.

Как да изберем детския календар?

Най-добрият съвет е да не го избирате, а да оставите детето да го избере. Децата след годинка вече са способни да си избират сами играчките, дрешките, дори обувките. Естествено, те го правят по колоритност не по функционалност, но все пак е избор. Малко по-големите деца вече имат предпочитания спрямо любимите им герои от приказки и анимационни филмчета. Примерно, моята племенница обожаваше Замръзналото Кралство, докато не гледа Смелата Ваяна. След това изпитваше такова затруднение да избере един от двата календара, че на сериозността и можеше да завиди и най-даровития квантов физик. В крайна сметка се спря на Ваяна, но дилемата беше наистина огромна. Избирайки героят на детските календари децата проявяват индивидуалност и показват на кого искат да приличат. Отнемайки им избора родители не им правим добро. Настояваме какво да харесват и как да ги виждат бабите и дядовците. Естествено, това не са мислите на децата, те просто харесват някой герой или героиня, но сами знаете, че зад всяка детска реакция стоят много други неща.

Когато оставите детето да си избере само детския календар за подарък му давате и отговорност. После много лесно ще го накарате само да го подари на баба и на дядо, защото ще е картинка, която само харесва. Освен календари със Замръзналото кралство, Елза и Яна, ще намерите детски календари с Красавицата и Звяра, Маша и Мечока, Смърфовете, Star Wars, Том и Джери, Аз, проклетникът, Ледена Епоха, Снежната Кралица и дори с Мечо Пух. Почти всяко детско филмче или приказка го има изобразено на детски календар, така че със сигурност вашето дете ще може да си избере любим герой.

Какви видове календари има?

Както вече споменахме, снимката не се лепи, ами направо се принтира върху календара. Размерите са специални, така че трябва да се консултирате във фото студиото какво точно ви трябва. Бъдете сигурни, че снимката е с добро качество и ярки цветове, за да не се загуби покрай шарените принцове, принцеси и герои. Детските календари могат да бъдат еднолистни или многолистни, но това вече е спрямо личните предпочитания. Децата почти не се интересуват от това. За тях е важно анимационния герой да е техният и тяхната снимка да е до него.